Årbøker

Da er årbok 2016 på markedet.

Den ble lansert med fynd og klem i Kjerraten, Bruket Hommelvik onsdag den 30.11. I går, lørdag den 3. desember hadde vi stand på Vikhammersenteret, og det ser ut til at årboka blir godt mottatt. Selv om prisen i år er økt til 150 kroner, hadde vi stort salg til ikke-medlemmer nå på lørdag. Det var svært så hyggelig, og det er hyggelig å kunne fortelle at medlemmer får årboka som del av medlemskontingenten

Årboka 2015 er ferdig trykt og vil bli presentert i Kjerkstua onsdag 2. 12. Den følger stort sett samme opplegg som i åra før

Innholdet skulle være litt for enhver smak. Dersom du er interessert bør du gta en tur til kjerkstua på onsdag den 2.12. Der vil de f orskjellige bidragsyterne bli presentert, og de får også anledning til å utdype det de har skrevet og svare på spørsmål om det skulle bli aktuelt
Også nå sist lørdag den 13.12., var det stand på Vikhammersenteret der årboka ble delt ut til medlemmer og solgt til ikke-medlemmer. Den koster kr 100.- og er en utmerket julegave til utflyttede malvikinger, for eksempel.

Her er det like før "vaktskifte" der Joar er "påtroppende

Årboka ble presentert på Vikhammer bibliotek den 10.12.14. Det ble en hyggelig stund for dem  som hadde møtt opp, og det mangslungne innholdet ble presentert. Steinar Malviks modell av torvstrøfabrikken på Leistadkjølen var også stilt ut.

5.12.2014

Årboka blir lansert på Vikhammer bibliotek onsdag 10.12. kl 12.00. Der blir forfatterne nærmere presentert og innholdet blir omtalt, og forfatterne selv kan eventuelt utdype sine artikler. Vel møtt!

5.12.2014

Slik ser årboka ut i år. Forsida er også i år tegnet av Magnar Fossbakken. Ellers har Borghild M Antonsen også bidratt med tegninger i boka.

Boka har 16 artikler med stoff fre hele bygda. Tre artikler omhandler "gamle" tettsteder, tre artikler forteller om tidligere tiders industrivirksomheter, vi har biografier om markerte personligheter. To miljøskildringer fra Hundhammeren er forfattet som viser, og vi har en spennende skildring av et berømt? gullfunn i Malvikmarka. Hvor mange kjenner til den? Og Øyvind Vikhammermo fortsetter føljetongen om setervoller i marka. Med andre ord litt for enhver smak!

Boka inngår som kjent i medlemskontingenten, og medlemmene får boka utlevert på Vikhammersenteret lørdagene 6.12 og 13.12, begge dager fra kl 10.00 - 14.00.

3.12.2014:

I går hadde vi en ny gruppe saksvikelever med på lysstøyping. Den gjengen var minst like flink som den første, og de laget fine lys. Det å støype lys tar litt tid, så det kan tære litt på tålmodet. Men det gikk riktig bra.

Julenissen fikk de også hilse på. Han klaget over at han ble uroet, for han hadde lagt seg til å sove og få seg en hvil på sin tur sørover til juleverkstedet. Ungen likte å prate med nissen som også fikk mang en god klem fra unger som lovte å være ekstra snille nå før jul. Bilder fra begivenheten ser du her 

1.12.2014:

Sist tirsdag, den 25.11., ble det støypt lys i Fjølstadtrøa av halve tredjetrinnet fra Saksvik skole. De er så mange på det trinnet i år at vi fant det best å dele det i to. Den andre halvdelen skal støype i morgen, den 2.12. Det gikk svært så fint med den første gjengen som fikk til fine lys. Se mer under "Aktuelt"

1.12.2014

Årboka er kommet!

Årbok 2014 er nå kommet fra trykkeriet, og ligger og "varmer seg" på lager foreløpig. Torsdag 4.12. vil den bli presentert på møte i Historielaget Hommelviks Venner sitt møte i det nye kulturhuset i "Kjerraten" kl 18.00. Redaktørene vil der stille opp og orientere om boka, som er lagt opp på samme måte som de foregående åra. Der er du hjertelig velkommen, og er du medlem i ett av historielaga, vil du også få boka utlevert da. Den inngår som kjent i medlemskontingenten. Velkommen!

Årboka er nå gått i trykken. Den blir ferdig i uke 48, og det sentrale lanseringsmøtet blir på det nye kulturhuset, torsdag den 4. desember. Dette blir nærmere kunngjort ved annonse i Malvikbladet. Her i Ytre Malvik vil vi også ha et møterom årboka. Det kommer seinere. Også i år vil den bli til salgs og utdeling til medlemmer på Vikhammersenteret de to første lørdager i desember.

De to førstkommende tirsdager blir det støyping av julelys i Fjølstadtrøa, etter god gammel oppskrift. Det er tredjetrinnet på Saksviskolen som skal prøve seg som kunsthåndverkere, med Inger Simonsen som kontaktlærer og leder for gjengen. Trinnet er så stort at det må deles i to. Derfor to dager. Det ryktes at julenissen er sett i området, så det blir kanskje en snarvisitt av han også.

Her sitter ekteparet Dybsland ved vinduet, med ryggen til Marianne Aarstrand og videre til høyre Ragnhild Halgunset  og Kirsti Melvold med nisselue


24.06.2015

I går hadde vi sesongavslutning på dugnadsarbeidet.

Vi har nå fått ryddet mer på låven og montert noen av de verdifulle gjenstander vi har hatt lagret der. Kjøkkenhagen er luket og ordnet etter alle kunstens regler og ellers har vi etter beste evne med de ressurser vi har, satt plassen i god stand.
Vi fikk servert nysteikte vafler til avslutning, og  hadde god hjelp av to habile vaffelsteikere, nemlig Ingrid og Linnea

3. juli 2015


Nå er det sommerlukning i Fjølstadtrøa. Det betyr: Ikke noe vertskap og ingen kaffeservering på søndager. Slik blir situasjonen fram til 9. august. Da starter vi opp med søndagsåpent som før, fra kl |11.00 til 15.00, og da er du hjertelig velkommen. Vi vil også gjerne vise deg hvor oversiktlig og bra det er blitt på låven!


Vi ønsker en god sommer!

16.08. 2015

Da er sommerferien over selv om ikke sommeren er det

Allerede søndag 9. august startet kaffeservering, og det blir åpent museum hver søndag nå framover.

Tirsdag 18. august begynner vi med dugnadsarbeid. Starter kl 10.00. Da er du hjertelig velkommen hvis du har tid og lyst! Det er behov for alle, vi trenger folk med alle slags erfaring.

19.08.2015

Da er vi i gang med dugnader igjen. I går var det et utrolig fint vær, og vi kom i gang med en rekke forskjellige arbeidsoppgaver.

Endelig er vi kommet i gang med restaurering av stabburet. Her driver Per Olav og høvler den stokken  som skal erstatte den som er morknet opp. Vi kunne være lettkledde i går.


I lengre tid har vi ryddet på låven slik at det nå er mulig å få en oversikt over gjenstander vi har der. Men Paul har funnet enda mer som han vil ha bort

Her blir vinduet i fjøset festet litt bedre. Etterpå slo Per Jørgen graset rundt veggene.

Ellers var det stell av kjøkkenhage og potetåker,vasking og støvtørking som sto på programmet i går. Det er mangfoldige oppgaver i Fjølstadtrøa!

28. august 2015

Det har skjedd en hel del den siste uka:


Besøk av elever og lærere fra Lukasstiftelsens videregående skole

Fredag 21.08 kom elever og lærere fra Lukas videregående skole. Dette har blitt tradisjon der skolen, ved skolestart, benytter Fjølstadtrøa som arena til en bli-kjent-dag. Samtidig får de også en omvisning og generell orientering om museet og bakgrunnen for det.

.Det blir fullt på tunet når det kommer 60 - 70 elever og lærere. Det hjelper at været er godt, og det var det

på fredag

15.12.2014